Володимир Зеленський змінив ім’я

Володимир Зеленський вирішив змінити ім’я на догоду “українізації”

Новоспечений президент України, колишній шоумен Володимир Зеленський, змінив ім’я на своїй офіційній сторінці на Facebook.
Як повідомляється, після прийняття закону про мову у четвер, 25 квітня, лідер студії “Квартал 95” змінив своє ім’я на його український варіант – Володимир Зеленський.

Раніше шоумен, який зовсім скоро офіційно вступить на посаду президента, висловився на своїй сторінці в Facebook про новий мовний закон.

Про це йдеться у його коментарі, який поширила прес-служба “Зе!команди”.

Володимир Зеленський заявляє, що після вступу на посаду проаналізує тільки що прийнятий закон про українську мову на предмет дотримання всіх прав громадян.

“Після мого вступу на посаду президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права і інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу буду реагувати відповідно до конституційних повноважень президента України та в інтересах громадян”, – заявив переможець президентських виборів.

Крім того Зеленський у черговий раз заявив про свою позицію щодо того, що українську мову потрібно впроваджувати не шляхом заборон і покарань, а створенням позитивних прикладів і стимулів.

“Законопроект про державну мову розглядався під час виборчого циклу, що зробило його заручником політичної риторики. Закон був прийнятий без попереднього досить широкого обговорення з громадськістю”, – підкреслив Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.