У ЦВК відреагували на звинувачення Зеленського у затягуванні оголошення результатів виборів

ЦВК прийняла протоколи понад сотні окружних виборчих комісій.

У Центральній виборчій комісії розповіли, що, згідно з законом, у них є 10 днів для встановлення результату і станом на 25 квітня ЦВК приймає протоколи від окружних виборчих комісій з “безпрецедентною швидкістю”.

Про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, передає “Українська правда”.

“Законом про вибори Президента передбачено 10 днів для того, аби ЦВК з дня повторного голосування встановила результат цього голосування. Станом на сьогодні є четвертий день і ЦВК прийняла майже всі протоколи окружних виборчих комісій. Це така швидкість, порівняно з іншими виборчими кампаніями, яка може бути названою безпрецедентною”, – наголосив заступник голови ЦВК.

За його словами, 24 квітня, ЦВК прийняла протоколи понад сотні окружних виборчих комісій.

“Наголошую на тому, що прийняття протоколу – це не просто затвердження, це прийняття протоколу на опрацювання. ЦВК опрацьовує протокол ОВК і тільки під час опрацювання встановлює чи у повній мірі протокол відповідає вимогам чинного законодавства. Вона може або прийняти протокол, або зобов’язати окружну комісію виготовити уточнений протокол”, – пояснив Радченко.

Він сказав, що станом на сьогодні, 25 квітня, лише одна ОВК має такий обов’язок і ЦВК відправила на уточнення лише одну ОВК.

“Для порівняння, на першому турі ЦВК відправила на уточнення понад 40 ОВК. Зараз ми маємо, поки що, тільки одну. Крім того, у ЦВК ще залишилося опрацювати понад 40 протоколів дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу. На четвертий день, як на мене, це достатньо велика швидкість, вона безпрецедентна”, – вважає Радченко.

Також він наголосив на хорошій якості документів від ОВК.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.