Насалик пояснив, чому українцям заборонили встановлювати сонячні електростанції на землі

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що українцям заборонили встановлювати сонячні електростанції, щоб не росли тарифи на електроенергію. сонячні електростанці

Про це він сказав під час “Години запитань до уряду” в Верховній Раді

“Міністерство надало можливість до 50 кВт генерувати “індивідуальщикам”. Але вони генерують для себе, а не в ринок, якщо б ми це не захистили, то нашим споживачам треба було платити не по 1,06 грн/кВт-год, а по 4 грн/кВт-год. Тоді спитайте в споживачів України чи готові вони по таким тарифам сплачувати за електроенергію”, – заявив міністр.

Експерт команди Володимира Зеленського, голова Асоціації споживачів комунальних послуг Андрій Герус нагадав Насалику про монополізм олігарха Ахметова на енергетичному ринку.

“У той же час міністр нічого не говорить, хто ж у нас забирає із енергоринку 55% грошей, по яких тарифах він працює і як це впливає на тарифи для кінцевих споживачів. Так, це неймовірно, але факт – наш міністр енергетики, як найбільшу загрозу для росту тарифів, бачить не монополії, а дрібні домашні приватні електростанції”, – написав Герус.

Нагадаємо, у четвер, 25 квітня, Верховна Рада заборонила українцям будувати домашні сонячні електростанції на землі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.