СБУ спростувала заяву КМІСу щодо “галицького сепаратизму”: слідство триває

Процесуальні дії у справі про поширення сепаратистського опитування на Львівщині тривають.

Про це заявив речник УСБУ у Львівській області Олег Александров.

“Процесуальні дії продовжуватимуться. Слідством УСБУ офіційно, в межах діючого кримінального провадження, допитано ряд осіб, залучених до цього дослідження. Заплановано інші процесуальні заходи, у т.ч. проведення семантико-лінгвістичної експертизи. Хто і що саме коментував з приводу перевірки, яка «нічого не виявила» – не відомо, але це точно не особи, уповноважені регіональним органом, який веде слідство”, – написав Александров, пригадуючи заяву гендиректора Київського міжнародного інституту соціології Володимира Паніотто.

“Ми не могли не зреагувати на вказане дослідження, оскільки після «галицьких асамблей», «антипольських масових виступів», підривів на Личаківському цвинтарі та інших спланованих і профінансованих спецслужбами країни-агресора провокацій, маємо певний досвід. Тим більш, що активність соціологів співпала в часі із рішенням кремля розпочати паспортизацію мешканців окупованих територій. Не піддаємо сумніву права соціологів на професію, але в даному випадку всі крапки має розставити слідство”, – додав Александров.

Нагадаємо, 24 квітня співробітники Служби безпеки у Львівській області розпочали перевірку через поширення опитування щодо Галичини, яке пропонує створити «окрему незалежну державу» чи «приєднатися до іншої держави».

26 квітня генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто заявив, нібито СБУ не виявила порушень за фактом поширення згаданого опитування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.