ЗСУ доведеться відмовитися від вітчизняних танків “Оплот”: назвали причину

Українським виробникам потрібно приділяти більше уваги інноваційним «нелінійним» рішенням.


Український основний бойовий танк БМ «Оплот» перестануть постачати Збройним силам, оскільки деякі комплектуючі виробник «Укроборонпром» змушений закуповувати у Росії. Про це повідомляє «Оглядач» і з посиланням на Сергія Згурця, директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express.

Він пояснив, що на теперішньому етапі Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова реалізує проект зі створення нової документації під цей танк із повністю вилученими російськими частинами.

«Якщо ця робота буде завершена, потім знову постане питання про закупівлю цих зразків для української армії, якщо в цьому справді буде потреба», заявив експерт.

За його словами, українським виробникам потрібно приділяти більше уваги інноваційним «нелінійним» рішенням, а також вести роботу в напрямку підвищення швидкості реагування військової техніки.

«Якраз питання підвищення мобільності рішень і мобільності дій на полі бою — це той напрямок, який ми можемо протиставити істотній російській потужності. Це вимагає формування нових стратегій дій на полі бою, нових вимог до техніки і власне створення такої техніки», — додав Згурець.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.