«Закривалося око, дихання не було, принесли дефібрилятор запускати серце»: Ірина Луценко ледь вижила після публікації «Вголосу»

Ірина Луценко вимагає від «Вголосу» 200 000 грн за повідомлення про віллу на Сейшелах


У вересні 2018 року дружина генпрокурора, представниця Президента Порошенка в Парламенті Ірина Луценко ледь не позбулася життя та здоров’я. Політик прочитала новину на сайті Інформаційного агентства «Вголос» і почала глибоко страждати.

У неї раптово засіпалось око, зникло дихання, сталися розлади психіки та навіть кілька гіпертонічних кризів. Дійшло аж до того, що через «Вголос» дружина генпрокурора злягла до лікарні на 10 днів…Принаймні, все це вона сьогодні стверджує у суді, вимагаючи в журналістів сотні тисяч гривень «моральної компенсації».

Про причини й наслідки розладів Ірини Луценко – читайте далі у матеріалі.

Про що мова

У вересні 2018 року Інформаційне агентство «Вголос» водночас з іншими відомими українськими ЗМІ передрукувало розслідування сінгапурського видання micetimes.asia. У публікації зазначалося, нібито Генеральний прокурор України Юрій Луценко придбав на Сейшельських островах елітну віллу за 5 000 000 доларів. У тексті новини журналісти «Вголосу» подали й коментар прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган. Утім, відразу після передруку до «Вголосу» звернулися адвокати Ірини Луценко з вимогою спростувати опубліковані дані.

На жаль реєстри власників нерухомості на Сейшелах закриті, а журналісти нашого видання не мають достатніх фінансових ресурсів, щоб услід за Луценками літати на острови й власноруч фіксувати, чим вони там займаються. Тому інформацію про купівлю вілли ми погодились видалити.

Тим часом сама Ірина Луценко уже глибоко страждала.

Так смішно зберхано…

Публікацію «Вголосу» дружина генпрокурора сприйняла, як вона сама й стверджує, дуже чутливо. Далі подаємо пряму мову:

«Що я відчула? Просто…я не мала чим дихати! Це перехоплює подих…Страшний головний біль спочатку. Неймовірний! І таке враження, що мені немає чим дихати! Просто хочеться, ну, вдихнути просто. Це зразу моментально спазм – і зразу закривається око, мерехтіння…Хочеться вдихнути, але дихання немає…мене починає трусити…

…воно мене реально розізлило…в мене були тоді два чи три гіперточнічні кризи. В мене був навіть момент, коли криз переріс в тахікардію, мені принесли дефібрилятор запускати серце…Я пролежала десять днів у лікарні, в інституті серця. Під капельницями лежала, вони мене гасили просто…

…Публікація про сейшельську віллу була настільки гіперболізованою, смішно збреханою, що явно видно було, що це брехлива заготовка. Це була насмішка. Явно видно було така кострубато сконструйована, нагла публікація, пов’язана з двома речами: хай виправдовуються, хай зв’язуються з пресою. Ми опублікували, а ви тепер відмивайтесь!

…Вона – дружина генерального прокурора – так само, як прокурор, який бореться з корупцією, який приходить у Парламент, який робить подання на народних депутатів за незаконне збагачення, за якісь корупційні дії, то він такий самий! Яка довіра до нього? Яка довіра до неї?

…Що ти прикриваєшся цими іконами…Та ти просто – артистка! Так не казали, але в мережах це звучить. Та, ви подивіться на неї!…Це дуже чутливо.

…Коли кажуть, що я купила якусь віллу, то для мене це просто – ну, воно розходиться з моєю природою! Для мене, особисто для мене, це неправильно, не може так бути. Так, я політик, але так не можна.

…коли до мене люди підходять, я розумію, що вони мене людиною вважають, нормальною. А коли вони на мене косяться і шепчуться, я розумію, що та брехня подіяла. Я бачу цю реакцію! Це з мене душу виймає!

…У нас дуже хороший імідж, і особливо у Львові. А галичани, вони ж дуже на такі речі реагують! Для мене це дуже важливо – як я туди заїду? То, як я туди заїду? (зривається у плач) Скажуть про мене…Як я там поїду, буду у «Віденській каві» сидіти на вулиці, серед людей, пити каву – як? Мені буде соромно!

…Я буду вимагати від журналістів спростувати цю неправду і виплатити мені компенсацію…для них це буде і наука. Що просто так чуже замовлення за гроші, які вам заплатили, написати. Це ж явно видно, що це треш. Брехня. Вони тоді будуть наступний раз думати, вони беруться за таку роботу чи ні. Вони будуть розуміти, що я не буду кричати. Я буду діяти!»

Опубліковані вище слова пані Луценко – це цитати із її розмови з експертом-психологом Сергієм Волочаєм.

А тепер щодо брехні та правди. Маємо до пані Луценко два запитання.

Питання перше: хто та скільки заплатив «Вголосу» за цю публікацію? Можливо, досвід, вік і партійна належність спонукають членкиню БПП робити безпідставні заяви, але відповідальність за брехню у суді поки що ніхто не скасовував.

Питання друге: як шановній Ірині Степанівні, будучи сліпою на одне око, лежачи в лікарні під крапельницями та запускаючи серце, вдавалося гастролювати країною?

У судовому позові вказано, що представник президента у Парламенті була госпіталізованою в Інститут серця з 25 вересня по 2 жовтня. «Вголос» з відкритих джерел дізнався про те, що 29 вересня депутат перебувала на економічному форумі у Харкові, 30 вересня – на Слобожанському ярмарку, 1 жовтня – на погоджувальній раді ВР, а 2 жовтня на сесії ВР. 26 вересня Ірина Луценко у соціальних мережах вітала Порошенка з днем народження, а 27 вересня гнівно засуджувала скандальну рекламу білизни.

Також на запит адвоката «Вголосу» у Верховній Раді повідомили, що Ірина Луценко з 21 по 30 вересня 2018 року повинна бути у відрядженнях. За даними інших ЗМІ, лікарняний листок Луценко у ВР не зареєстрований.

Підготовче засідання ВР за 1.10.2018, на котрому присутня Ірина Луценко (виступ з 1.02.20 хв.), хоча вона нібито у цей час лікувалась.
Крім того, з виписки про стан хвороби вказано, що Ірина Луценко хворіла на гіпертонічний криз 21 та 22 вересня, тобто ще до публікації тексту про Сейшельську віллу.

Слобожанський ярмарок відео за 30.09.2018 рік. Ірина Луценко по документах перебувала у лікарні.

Прикметно те, що адвокат Ірини Луценко Оксана Дитинко спершу заявила, що депутатка, чиї інтереси вона захищає, не була у лікарні лише 1 та 2 жовтня. За її словами, усі інші дні представниця Президента у Парламенті перебувала на лікуванні. Коментувати, як так сталось, що депутатка, яка заявляє про доброчесність та порядність, ще і 29 та 30 вересня була на економічному форумі та Слобожанському ярмарку, юристка відмовилась.

Щоби пані Луценко знову не звинуватила «Вголос» в упередженості, наперед визнаємо: психіку їй тестували особливо ФАХОВО. Вищезгаданий експерт Сергій Волочай є добре відомим серед українських віп-політиків, має досвід написання подібних психологічних експертиз. Його клієнтами свого часу були Юрій Луценко, Олександр Єфремов та Леонід Кучма. Останній, до речі, вимагав компенсації за згадку про його причетність до вбивства журналіста Гонгадзе. На персональному сайті Волочая вказано, що він співпрацює з адвокатською компанією, котра обслуговує Ірину Луценко.

А судді хто?

Під час підготовчого судового засідання адвокат ІА «Вголос» наполягав на виклик у суд самої позивачки – Ірини Луценко та її лікаря, оскільки тут важливо встановити стан її здоров’я. Проте суддя Віталій Радченко, про якого ми згодом розповімо окремо, під час засідання радився з адвокатом Ірини Луценко, задовольняючи лише ті клопотання, на які представниця політика давала «добро».

Під час засідання між суддею та представником інформаційного агентства, з котрим судиться Ірина Луценко, навіть сталась словесна сутичка. Обурений новими фактами, котрі свідчать, що Ірина Луценко таки не була госпіталізованою у Інститут серця, суддя кидався на адвоката ІА «Вголос» Тараса Гораля.

«Ми хочемо встановити, чи дійсно через публікацію ІА «Вголос» Ірина Луценко зазнала «моральних страждань». Треба встановити, чи ці моральні страждання були завдані саме публікацією «Вголосу». Також ми не розуміємо суми, в яку Луценко оцінила свої «страждання». Ми не розуміємо, чому, коли відповідно до документів Ірина Луценко перебувала у лікарні, у Мережі є безліч відео, як вона їздить Україною, працює у Верховній Раді та публікує пости у соціальних мережах», – наголосив адвокат «Вголосу» Тарас Гораль.

Далі обов’язково буде.

Марія Бойко, Яна Федюра, “Вголос”

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.