Колишні партнери Гонтаревої старанно приховують феєричну банківську оборудку

Фінансова група ICU обіцяє і далі судитися з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку через нібито неправдиву інформацію про рух облігацій внутрішньої держпозики.

761017

Фінансовою групою ICU володіють і керують колишні бізнес-партнери Валерії Гонтаревої, яка на той час уже очолювала НБУ і саме він мав би слідкувати, що б таких оборудок не трапилося, повідомляє Вihus.info. Цінні папери “БГ Банку” опинилися в руках фінансвої групи через декілька процесів купівлі – продажу.

Серед підстав для наступних позовів в ICU на Нацкомісію вказують “надання недостовірної, неточної, викривленої інформації” про групу, .

Журналісти звернулися до ICU з проханням пояснити, яку саме інформацію, надану Нацкомісією, в компанії вважають викривленою та недостовірною. У ICU наголосили, що група придбала згадані облігації “в центрального контрагента – ПАТ “Розрахунковий центр”.

Хоча насправді “Розрахунковий центр” є лише посередником між продавцем та покупцем цінних паперів, через якого проходять розрахунки. Таким чином в ICU намагаються уникнути згадок про те, що продавцем облігацій групі виявилося сумнівне ТОВ “Калина Трейд”.

Натомість з відповіді Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку випливає, що ОВДП групі ICU продала саме ТОВ “Калина Трейд”. Цю фірму ДФС називає податковою ямою. Вона цікава тим, що близька до Вадима Дратвера, екс-заступника голови правління “БГ” Банку.

Читайте також: НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

Нині Дратвер – єдиний підозрюваний у справі про виведення з банку облігацій номіналом 4,7 мільйонів доларів. Саме він, за даними слідчих, провів сумнівну операцію, продавши цінні папери за 8,3 тисяч гривень.

Про близькість “Калини” до підозрюваного у виконанні афери з виведення облігацій говорять два факти. Інтереси ТОВ “Калина Трейд” в судах представляв Олександр Білінський, який зараз є захисником Вадима Дратвера. А засновником та директором “Калини” записаний Дмитро Гірніченко, товариш Дратвера.

Сам Вадим Дратвер, якого оголошували в розшук, затриманий і перебуває під вартою.

Нагадаємо, інформація про компанії, до яких потрапили виведені з “БГ Банку” облігації, була надана народному депутату Олексію Мушаку.

У подальшому група ICU звернулася до НКЦПФР з проханням надати завірені копії депзвернення Олексія Мушака, відповіді на нього та низку інших документів. Після чого розпочала судитися з НКЦПФР. Обидва позови групи суди задовольняти відмовились.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...