На Київщині більше року незаконно утримували киянина з вимогою передачі спадку (відео)

Правоохоронці затримали викрадачів киянина, якого більше року насильно утримували в орендованому будинку в Київській області і вимагали від нього передачу майна.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції Києва.

«У Подільське управління поліції звернувся 47-річний чоловік і повідомив, що протягом тривалого часу його утримували в будинку проти волі, погрожували пістолетом, били і відібрали документи на квартиру. Зрештою, йому вдавалося кілька разів утекти, але згодом зловмисники його знаходили», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, подібні ситуації з викраденням киянина продовжувалися з лютого минулого року до березня 2019 року. Правоохоронці встановили, що на початку 2018 року потерпілий отримав у спадок квартиру на вулиці Сирецькій.

У поліції розповіли, що правоохоронці встановили обставини злочину і місце, звідки викрали чоловіка. Зазначається, що його насильно посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

«Під час санкціонованого обшуку в приватному будинку, де утримували заручника, було виявлено та вилучено мобільні телефони, два пакети з речовиною рослинного походження зеленого кольору і порошкоподібною речовиною білого кольору, документи, знаряддя для нанесення тілесних ушкоджень: молотки, спеціально оснащені палиці, ножі і бойові патрони», – розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Як зазначається, правоохоронці затримали сімейну пару, підозрювану до скоєння злочину. Ними виявилися жителі Київської області, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

У поліції порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») та ч. 4 ст. 189 («Вимагання») Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх фігурантів і їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Зловмисникам оголошено про підозру. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.