Не для реклами: у Чернівцях позбулися непрозорої реклами на тролейбусах

У громадському транспорті Чернівців тепер можна буде спокійно розглядати вулицю через вікно і, нарешті, не відчувати себе у мікрохвильовій печі, через рекламні банери на вукнах транспорту.

На Буковині левова частка порушень у сфері контролю за дотриманням законодавства про рекламу стосувалась реклами на транспорті, а точніше, розміщення на вікнах транспортних засобів непрозорої реклами, яка повністю позбавляла пасажирів можливості бачити те, що відбувається поза транспортним засобом.

До 2018 року таке явище було звичайним на наших тролейбусах та маршрутних автобусах, що породжувало чисельні нарікання зі сторони мешканців міста та області. У зв’язку з цим приведення у відповідність до законодавства реклами на громадському транспорті було взято під особистий контроль керівництва області, – повідомили у відомстві.

Так, упродовж минулого року Держпродспоживслужба Буковини 8 разів позивалася до суду і 7 разів була відповідачем на судових процесах, ініційованих невдоволеними рішеннями порушниками. Із цих 15 (у загальній кількості) судових справ на даний момент 14 уже завершені, і за всіма винесені судові рішення на користь Головного управління.

Відтепер огляд з салону громадського транспорту є безперешкодним, а кількість реклами з порушенням на вулицях міста значно знизилася, – повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.