За отримання російських паспортів можуть позбавити громадянства України, – Гримчак

Росія намагається легалізувати бойовиків і мати підстави в майбутньому вводити війська для «захисту своїх громадян».


У Росії вже відкрилися центри для видачі паспортів громадянам так званих «ЛНР» і «ДНР», проте українці, які отримають ці документи, можуть бути позбавлені громадянства України.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, передає «Сегодня».

Він вважає, що Росія намагається легалізувати бойовиків і мати підстави в майбутньому вводити війська для «захисту своїх громадян». Чиновник зазначає, що зрадники України з «Л/ДНР» з російським паспортом зможуть уникнути кримінального переслідування України.

Водночас Гримчак зазначає, що Київ повинен буде анулювати українське громадянство для осіб, які отримають громадянство РФ.

«Конституція України говорить, що українець повинен мати тільки одне громадянство – громадянство України, тому ті люди, які будуть отримувати або отримують уже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти зарубіжні, внутрішні і так далі», – переконаний заступник міністра.

Як писав «Вголос», 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.

Нагадаємо, що Луганчани готуються отримувати російські документи.

Додамо, у Європарламенті відреагували на указ Путіна про паспорти в ОРДЛО.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.