Папу Римського Франциска звинуватили у єресі: що чекає на великого прихильника України

Ватиканська група 19 католицьких священиків і науковців закликали єпископів засудити Папу Франциска як єретика.


Відомо, що у цій групі переважають ультраконсервативні погляди, спрямовані проти понтифіка над цілою низкою тем.

При цьому, відзначається, що найбільш видатним у цій групі є Айдан Ніколс, 70-річний британський священик домініканського ордену, який написав багато книг і є одним з найбільш визнаних богословів англомовного світу.

“Ми вживаємо цей захід як крайній засіб для реагування на накопичувану шкоду, заподіяну словами та діями Папи Франциска протягом декількох років, що призвело до однієї з найгірших криз в історії Католицької Церкви”, – сказали вони. відкритому листі.
Відомо, що у листі науковці нещадно критикують Франциска за те, що він ніби пом’якшив позицію Церкви щодо низки питань. Вони говорять, що він не був достатньо суворим проти абортів і був дуже вітаючим гомосексуалістів, і занадто прихильним до протестантів і мусульман.

В опублікованому листі також міститься пряме звернення до лордів, яких закликали негайно розв’язати ситуацію.

“Тому ми просимо, щоб ваші лорди терміново розв’язали ситуацію з прихильністю папи Франциска до єресі”.
У свою чергу відомий професор історичної теології в Університеті Вілланова в Сполучених Штатах Массімо Фаджолі заявив, що цей лист є прикладом надзвичайної поляризації в Церкві.

“У Франциска в глобальній Церкві є величезна підтримка з одного боку, а також крихітна крайка екстремістів, які намагаються намалювати Франциска як папу, який є єретиком. Проблема в тому, що існує дуже мало законної, конструктивної критики понтифіката Франциска і його теології”, – сказав він у повідомленні електронної пошти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.