Розмір майбутньої пенсії: як дізнатися про виплати, не виходячи з дому

Нова послуга відкриває широкі можливості дистанційно

Розмір майбутньої пенсії: як дізнатися про виплати, не виходячи з дому
Пенсійний фонд України розробив портал електронних послуг, що спростить отримання українцями інформації та консультацій по багатьом питанням. Зокрема, нововведення допоможуть громадянам дистанційно отримувати послуги з питань пенсійного забезпечення.

Користувачі веб-порталу зможуть прямо з дому відправити заявку на призначення або перерахунок пенсії, а також перевести пенсію з одного виду на інший. Сидячи вдома можна буде замовити потрібну довідку або записатися на прийом до фахівця.

Пенсія
Зареєструватися на веб-порталі можна одним із двох способів:

при особистому зверненні до установи Пенсійного фонду з подачею заяви про реєстрацію;
за наявності особистого цифрового електронного підпису, тобто електронного ключа.
Працювати в системі можна за допомогою логіна і пароля, однак у цьому випадку портал тільки прийме заявку від людини, а безпосередньо послугу доведеться отримувати у відділенні фонду, після пред’явлення паспорта і ідентифікаційного коду.

Повний перелік онлайн-послуг ПФУ доступний тим, хто отримав електронний цифровий підпис (ЕЦП).

Розрахунок пенсії
В особистому кабінеті на веб-порталі українці мають можливість перевірити правильність заповнення реквізитів, наявність даних по нарахованій зарплаті.

У розділі “Моя пенсія” можна отримати детальну інформацію про пенсійну виплату, коефіцієнт стажу, додаткові доплати до пенсії і т. д.

На порталі ПФУ можна:

налаштувати безкоштовне SMS-інформування про призначення або перерахунок пенсії, про сплату страхових внесків роботодавцем (хороша новина для тих, хто сумнівається у своєму роботодавцы, оскільки відповідні платежі повинен робити тільки він);
отримати електронні довідки про розмір пенсії, суму сплачених внесків та формуляр про трудовий і страховий стаж (документ буде потрібний для оформлення лікарняного);

Розрахунок пенсії
отримати інформацію про розмір стажу – починаючи з 2004 року, коли стартувала електронна система обліку;
розрахувати розмір майбутньої пенсії, однак калькулятор в електронному кабінеті на даний момент ще не доступний.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.