Команда Зеленського поставила головні завдання на 5 років: пенсії, страхування, податки та багато іншого

У Зеленського розповіли про зниження єдиного соціального внеску

В Україні одні з найнижчих в Європі податкові ставки. В цей же час спостерігається величезний дефіцит Пенсійного фонду і Фонду соціального страхування.
Про це повідомив юрист Данило Гетманцев, який є радником новообраного президента України Володимира Зеленського.

“Це більше відноситься до соціальної сфери, але скажу, що бездумний популізм 2016 року, який призвів до зменшення в 2 рази відрахувань по ЄСВ, на сьогодні вилазить державі дефіцитом Пенсійного фонду і Фонду соціального страхування”, – заявив Гетманцев.

При цьому юрист наголошує, що для початку в країні потрібно вирішити проблеми, які стосуються адміністрування, корупційної складової, війни, забезпечення права власності та верховенства права, а вже потім думати про “перегляд ставок (податків)”.
“Сьогодні дефіцит ПФ оцінюється в 55,1 млрд грн (це без врахування дотацій з бюджету), а бюджетні трансферти ПФ у першому кварталі 2019 склали 47,8%” – розповів Гетманцев.
Радник підкреслює, що ці фонди знаходяться в жалюгідному стані.

“Але в цілому ці фонди знаходяться в жалюгідному стані і говорити, що завтра ми перейдемо на дворівневу пенсійну систему, на реальне пенсійне страхування – не доводиться, але ми чітко усвідомлюємо, що ми повинні це зробити протягом 5 років”, – зазначив юрист.

Гетманцев зазначив, що особисто його позиція відрізняється від прийнятої колективно, і він не згоден з введенням податку на виведений капітал, “але ми вирішили його вносити і відстоювати, тому що є запит суспільства”.

Також юрист підтримав приєднання України до міжнародної системи автоматичного обміну податковою інформацією.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.