Заборонити росіянам в’їзд до США! Екс-головнокомандувач НАТО зробив потужну заяву

Колишній верховний головнокомандувач Об’єднаними збройними силами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс в своїй статті для журналу Time запропонував ввести нові санкції проти Росії.

Серед заходів, наведених ним – «ширші обмеження на поїздки для російських громадян, які прагнуть приїхати до Сполучених Штатів з будь-якою метою».

«Є інші форми відповіді, особливо з урахуванням того, що, як визнав сенатор Марко Рубіо, в конгресі, схоже, спостерігається «втома від санкцій», – додав він. На думку екс-головнокомандувача НАТО, Вашингтон може «як відкрито, так і таємно підтримувати окремих людей і групи в Росії», які прагнуть до демократії.

Ставрідіс вважає, що США не слід обмежуватися заходами, що стосуються російського бізнесу.

Він пропонує поширити санкції на спортивні команди з Росії, музичні колективи і дипломатичні делегації, а також ввести конкретні санкції проти «ключових лідерів в Росії, аж до Путіна і включаючи його».

Крім того, на думку екс-головнокомандувача НАТО, США слід відмовитися від співпраці з Росією з низки міжнародних проектів, включаючи відновлення Сирії і регулювання цін на нафту.

Як вважає відставний адмірал, обмежувальних заходів, що нині існують, не достатньо, оскільки вони зачіпають відносно невелику групу росіян і «не привертають увагу» президента Володимира Путіна.

«Без сумніву, ми постраждали від прямого удару в серце нашої демократичної системи з боку росіян – і, без сумніву, ми відповіли мало чим, не рахуючи кількох символічних жестів», – заявив Ставрідіс, коментуючи висновки доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, присвяченого розслідуванню можливого втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

Додамо що введені проти Росії санкцій повинні залишатися в силі до повного виконання Мінських угод із врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в заяві за результатами зустрічі у Вашингтоні президента США Дональда Трампа з прем’єр-міністром Словаччини Петером Пеллегріні.

“Ми як і раніше твердо підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність і енергетичну безпеку України, в тому числі за допомогою реверсних поставок газу зі Словаччини в Україну. Санкції проти Росії повинні залишатися в силі до повного виконання Мінських угод”, – йдеться в документі.

США і Словаччина “також заявляють, що енергетична безпека є основою національної безпеки”. “Ми підтверджуємо нашу незгоду з використанням енергетичних проектів в якості геополітичної зброї, включаючи” Північний потік – 2 “. Ми зобов’язуємося зміцнювати нашу співпрацю в області кібербезпеки і працювати над розробкою та впровадженням принципів безпеки телекомунікацій”, – йдеться в заяві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.