«Нафтогаз» подав скаргу до Європейської комісії на «Газпром»

У скарзі аналізується, як «Газпром» зловживає своїм становищем і обмежує конкуренцію.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала скаргу до Європейської комісії на антиконкурентні дії російської компанії «Газпром».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Щойно ми відкрили новий фронт у протистоянні з «Газпромом» – подали скаргу до Європейської комісії на антиконкурентні дії «Газпрому», – написав він.

За його словами, в скарзі аналізується, як завдяки «Північному потоку-2», блокуванню віртуального реверсу, контролю над компаніями на європейському ринку газу, «Газпром» зловживає своїм домінуючим становищем і обмежує конкуренцію.

«Ця скарга була підготовлена спільно з провідними європейськими експертами і юристами», – зазначив Вітренко.

Він повідомив, якщо вдасться зупинити ці антиконкурентні дії «Газпрому», для України будуть збережені доходи від транзиту газу. За його словами, відсутність транзиту газу означатиме втрату 4% ВВП і економічний спад вже в 2020 році.

«Також ми зможемо домогтися того, щоб імпортований газ в Україну коштував дешевше. Це буде можливим завдяки тому, що потужності української ГТС для транзиту газу зможуть використовувати європейські покупці газу у «Газпрому», які його одержуватимуть на східному кордоні України, а також незалежні від «Газпрому» компанії, які видобувають газ у РФ або купують його в Середній Азії», – зазначив виконавчий директор «Нафтогазу».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.