“Я знаю його позицію”: Луценко розповів чому Порошенко не з’явився на допит в ГПУ

Генпрокурор прокоментував неявку чинного президента на допит у ГПУ.

Президент України Петро Порошенко готовий свідчити у справах про події Євромайдану, але з ним мають узгоджувати графік слідчих дій.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, пише УНІАН.

“Я знаю позицію президента: він готовий ще раз повторити свої свідчення як свідок про події на Майдані, в яких він брав участь і які йому відомі. Якщо це допоможе, нарешті, на п’ятий рік слідства (Сергію) Горбатюку завершити справи, на які чекає суспільство, то президент повторно дасть свідчення, які від нього вимагають слідчі”, – сказав генпрокурор.

На думку Луценка, слідчий “мав би узгодити графік і час проведення такого допиту, зважаючи на статус глави держави”.

“Порошенко готовий прийти на допит до ГПУ в будь-який день, починаючи від сьогоднішнього, але в той час, коли не бере участі в офіційних заходах”, – наголосив він.

До того ж Луценко зазначив, що не розуміє, чому слідчі не дали Порошенку підписати протокол під час допиту минулого року на території Адміністрації президента.

“Я точно знаю, що двоє слідчих перебували в Адміністрації президента приблизно рік тому, і такий допит відбувся, чому немає підпису (під протоколом допиту – прим.ред.), нехай Горбатюк спитає у своїх підлеглих. Для мене це загадка. Чому Горбатюк згадав про це через рік – для мене не загадка, тому що він так болісно реагує на критику з боку глави держави і таким адміністративним шляхом хоче йому “віддячити”… Тому, мені здається, Горбатюк в цьому випадку просто годує своє его, а не домагається справедливості”, – додав він.

Окремо Луценко, коментуючи закиди щодо того, що він не посприяв підписанню Порошенком протоколу першого допиту як свідка у справі щодо подій Революції гідності, зауважив, що “генеральний прокурор точно не та особа, яка може організовувати підпис свідка, навіть президента.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.