Українцям дозволять не платити за комуналку: як виграти на неякісних компослугах

Якщо надані компослуги не відповіають нормативам, суму в платіжці можна зменшити

Українцям дадуть можливість не оплачувати платіжки за комуналку. Втім це можливо за певних умов.

Про це пише видання Telegram.

Новий закон про комунальні послуги, який почали діяти з 1 травня, дає можливіть не оплачувати компосуги, якщо у громадян є скарги на постачальника чи якість.

Зокрема, уряд розробив форму скарги на якість комунальних послуг. І вже з 1 травня для того, щоб виявити порушення, достатньо заповнити певний документ і дочекатися комісії.

“Це буде стосуватися перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком”, – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку.

Якщо надані компослуги не відповіають нормативам, суму в платіжці можна зменшити.
Як відбуватиметься оплата за гаряче водопостачання:

75-50 градусів – повний тариф; 49-45 градусів – 90% повного тарифу; 44-40 градусів – 70% повного тарифу; >40 градусів – по тарифу на холодну воду.

Варто пам’ятати, що гарячу воду в квартирі можна відключати на більше, ніж на на 6 годин на добу. А загальний період без води за місяць не має перевищувати 30%.

При порушеннях даних норм, суму в платіжках повинні зменщити на 3,3% на добу. Це ж стосується і холодної води.

Нагадаємо, у березні показники заборгованості по зарплатах українців збільшились на 16,5 млн грн. А загальна заборгованість склала 2,463 млрд грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.