“Щоб не було громадянського резонансу”: Порошенко таємним указом присвоїв скандальному чиновнику високе звання

Президент України Петро Порошенко вручив першому заступнику глави СБУ Павлу Демчині звання генерал-полковника. За інформацією “Страни”, здійснив цей крок президент за допомогою таємного указу.

“Зробив він це в засекреченій формі, довго радячись, як нагородити, щоб не було громадського резонансу. Указ вам ніхто не покаже, але перевірити дуже легко. Коли Демчина буде звільнятися, його як заступника голови СБУ звільнять указом глави СБУ Грицака. І окремим указом – президента, як військовослужбовця “, – розповідає Страні високопоставлене джерело в СБУ.

За його словами, Демчина має намір покинути відомство до інавгурації. Крім того, як повідомляють джерела, засекреченим указом звання генера-майора президент присвоїв Сергію Кривоносу, якого призначили заступником голови РНБО після “скандалу в оборонці” і відставки Гладковського.

Нагадаємо, Порошенко, йдучи зі своєї посади, продовжує “закривати гештальт”. 9 травня він присвоїв звання Героя України голові СБУ Василю Грицаку. А інших своїх соратників – підвищив у званнях. Вже 10 травня Порошенко роздав нагороди своїм спікерам, Нищуку, сестрі Ротару, а також співробітникам Адміністрації президента.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.