Останнім часом отримувала листи з погрозами: Відому телеведучу вбили на очах у перехожих

Останнім часом отримувала листи з погрозами: Відому телеведучу вбили на очах у перехожих

Мена Менгаль працювала радником з культури в афганському парламенті і відстоювала права жінок.
Відому в Афганістані тележурналістку Мену Менгаль вбили прямо у всіх на очах вранці 11 травня в Кабулі.

За словами офіційного представника міністерства внутрішніх справ, напад на Менгаль було скоєно о 7:20 ранку поблизу кабульського ринку Карті Нау. Очевидці події кажуть, що в журналістку стріляли двоє мотоциклістів.

За словами свідка події, спочатку один з мотоциклістів кілька разів вистрілив в повітря, щоб розігнати натовп, а потім зробив два постріли в журналістку. Нападникам вдалося втекти з місця події. Поліція почав розслідування.

Родичі Менгаль підтвердили, що журналістка в момент нападу очікувала машину, яка повинна була відвезти її на роботу. Менгаль працювала радником з культури в афганському парламенті.

Повідомляється, що Мена Менгаль більше десяти років вела програми на приватних афганських телеканалах Ariana TV, Lamar і Shamshad TV.

Вона була одним з лідерів думок в місцевих соціальних мережах. На її сторінках обговорювалися права афганських жінок на роботу і навчання. Менгаль писала в соцмережах про те, що в 2017 році її змусили вийти заміж проти її волі. На початку травня вона домоглася розлучення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.