У Зеленського вирішили долю Донбасу: “Є лише один варіант”

Радник слуги народу зробив гучну заяву

Радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин розкрив імовірні плани слуги народу відносно врегулювання ситуації на окупованому Донбасі.

Про це він розповів у інтерв’ю “Громадському”.

Апаршин заявив, що “мінський формат” фактично не працює, однак, тим не менш, наразі відмовлятися від нього не будуть.

“Позиція залишається незмінною, але це позиція президента не Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. Мінський формат сьогодні не працює. Але сказати сьогодні, що ми відмовляємося від нього, буде некоректно по відношенню до наших партнерів. Ви ж чули заяву Курта Волкера? Він заявив позицію, близьку до нашої російські війська повинні піти з території Донбасу. Після цього кордон з РФ повинен бути перекритий… українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами”, – вважає Апаршин.

За словами радника новообраного президента, жодні інші дії, крім перекриття кордону з РФ, на Донбасі не будуть ефективними.

На думку Апаршина, складним питанням є також те, що робити з людьми, які вбивали українських військових і цивільне населення.

“Це, на мій погляд, найскладніше питання – як відділити тих людей, які вбивали, і тих людей, які десь помилилися. Це буде процес не за один день, тривалий”, – підкреслив експерт.

На питання, чи залишиться нинішнім міністр оборони Степан Полторак у своєму кріслі, Апаршин відповів:
“Якщо до мене будуть питання, що робити з паном Полторак, я думаю, що я точно пораджу новому президенту – знайти нового кандидата на пост міністра оборони”, – резюмував радник Зеленського.
Нагадаємо, чинний міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков затримається на діючій посаді лише до парламентських виборів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.