Помста чи простий вандалізм? У квартирі депутата вибухнула граната: подробиці події

У Рівненській області вандали кинули ручну гранату у вікно місцевого районного депутата, який також працює в лісництві

На даний момент невідомо, чим керувалися нападники-помстою або простим вандалізмом. Однак поліція вже відкрила провадження.

Поліція повідомила, що в селі Яцковичі невідомі близько 3 годин ночі кинули гранату РГД 5 з маркуванням з території ділянки потерпілого. На кадрах видно. Що вибуховий пристрій впав поруч з ліжком і, якби сім’я 57-річного чоловіка на момент нападу не перебувала в місті Рівному, інцидент міг закінчитися вкрай трагічно.

“Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). В рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину», – зазначено в прес-службі поліції Рівненської області.

Під час огляду місця події поліція вилучила металеві уламки, важіль запалу та інші речові докази.

Попередньо слідчі кваліфікують подію як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

В результаті огляду працівники вибухотехнічного відділу дійшли до висновку про те, що в одній з кімнат вибухнула граната РГД-5, яку кинули у вікно з території двору. На щастя, в момент вибуху в будинку з членів сім’ї нікого не було, всі вони перебувала в Рівному.

Поліцейські вилучили уламки гранати і запал з маркуванням. Зараз правоохоронці розшукують осіб, які вчинили гучний злочин.

Раніше в мережі спливли деталі резонансного вибуху в Голосіївському районі Києва, в результаті якого загинув ймовірний вбивця водія BlaBlaCar Тараса Познякова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.