“Скільки презирства і хамства”: Супрун розлютила українців своєю гучною заявою

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про реформування системи фінансування української медичної науки. Зокрема, наукові інститути і зовсім можуть розформувати. Її заяви викликали шквал критики.


Відео з виступом викладено в Facebook. “Це не буде фінансування самих інститутів, які роблять якусь науку (показує, що це слово в лапках. – Ред.). Ми будемо дивитися на самі пропозиції”, – сказала Супрун.

За її словами, кращі отримають підтримку, для того, щоб через 2-3 роки можна було опублікувати роботи з результатами.

Ці висловлювання чиновниці викликали обурення у медиків. Зокрема, їх прокоментував генеральний директор державної установи Інститут серця Борис Тодуров в своєму Facebook.

“Скільки презирства і хамства в цих словах по відношенню до українських учених, які десятиліттями прославляли країну на міжнародному рівні. Ця недоучка ставить нам в приклад Лінчевського! І сьогодні вже збирається розформовувати наукові інститути. Скільки ще будемо терпіти цю маячню, колеги?” – написав він.

Дотримується такої ж думки і громадський активіст Віктор Сисоєнко.

“Хто не знав – при МОЗ є вчена рада, вона жодного разу не збиралася і не засідала за каденцію Супрун. При цьому зміни до складу так і не внесли”, – підкреслив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.