З усієї Польщі 500 поліцейських прибудуть до Варшави, де триває протест опозиції

До Варшави з усієї Польщі в неділю, 18 грудня, прибуде близько 500 працівників поліції. Про це, як інформує Польське радіо, заявив речник поліції Варшави Маріуш Мрозек.

103251__large

Він додав, що їхній приїзд пов’язаний із подіями, які в неділю відбуватимуться в столиці. Серед них – анонсована «Комітетом захисту демократії» маніфестація перед Конституційним судом, яка має розпочатися опівдні.

Опозиційний мітинг триває у Варшаві з п’ятниці. Зі сцени, поставленої перед будівлею Сейму, промовляють політики опозиційних партій і лідери «Комітету захисту демократії». Будинок парламенту оточений працівниками поліції.

«Від учора тут під польським Сеймом завершується політика, а починається історія, цієї історії не писатиме ані (владна партія – ред.) «Право і справедливість», ані (її лідер Ярослав – ред.) Качинський. Цю історію напишете ви, громадяни нашої коханої країни, і це буде справжня історія», – сказала колишня прем’єрка Ева Копач.

Удень 17 грудня президент Польщі Анджей Дуда звернувся до всіх політиків із закликом про вгамування емоцій. Президент вказав, що готовий до посередництва між парламентською більшістю та опозиційними партіями.

Після того, як у п’ятницю опозиція заблокувала трибуну парламенту, партія влади «Право і справедливість» зібралася в Колонному залі Сейму, як повідомлялося, на засідання фракції, і пізніше оголосила, що отримала кворум для проведення засідань без опозиції. В такому складі «Право і справедливість» ухвалила бюджет Польщі на наступний рік.

Опозиція заявляє, що в залі де відбувалося голосування, кворуму не було. Опозиція продовжує блокувати трибуну парламенту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...