Україна завдала удару у відповідь по Росії: перші подробиці доленосного рішення

Україна ввела нові санкції проти РФ

Кабінет міністрів України ввів ряд економічних санкцій відносно Російської Федерації.

Як відомо, це сталося на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відомо також, що санкції українцями були введені у відповідь на санкції Росії щодо України. Так Україна розширила список російських товарів, заборонених до ввезення в країну – під дію дзеркальних санкцій потрапили сільгосппродукція і транспорт.

Раніше повідомлялося, що в Україну, зокрема, заборонили ввозити групи промислових товарів, наприклад, цемент, а також мінеральні добрива, сільськогосподарську продукцію, транспортні засоби з РФ.

Санкції також передбачають введення спеціальних мит. Спеціальне мито буде застосовуватися з 1 серпня 2019 року незалежно від інших видів мита.

Нагадаємо, український уряд вводить проти Росії жорсткі санкції через зухвалого рішення президента Володимира Путіна по жителям ОРДЛО.
МЗС України розробляє сувору відповідь на спрощення видачі паспортів жителям самопровозлашенних “Л \ ДНР”. Про це завляла прес-служба відомства з посиланням на міністра Павла Клімкіна.

Глава МЗС в ефірі телеканалу “Інтер” заявив, що Україна готує новий пакет санкцій проти Росії через недавнього указу президента Володимира Путіна. За його словами, відповідні заходи повинні чинити додатковий тиск на керівництво Кремля. Вони передбачають цілий пакет обмежень: “секторальних і економічних”.

Павло Клімкін підкреслив, що цього разу уряд України не обмежиться персональними санкціями, які були введені після зіткнення з російськими спецслужбами в Керченській протоці. За його словами, під нові обмеження можуть потрапити “люди і компанії, які складають основу кремлівського режиму”. Міністр зазначив, що у дипломатів “є певні креативні ідеї”. Але поки чиновник вирішив не розкривати всі карти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.