У Чернівцях в озері вимерла риба

У Чернівцях в озері у парку «Жовтневий» загинула риба. Про забруднену воду та мертву рибину у службу Чернівецького рибоохоронного патруля повідомили місцеві рибалки.

Як розповів у коментарі «Шпальті» заступник начальника управління контролю за благоустроєм міста Віталій Назаров, 14 травня група правоохоронців, працівники інспекції та екіпаж патрульної поліції прибули на озеро.

Ми всі були сьогодні там. Нам повідомили, що є такий прикрий випадок. Там уже були представники рибного патруля, правоохоронці, екологічна інспекція. З’ясували, що коли робили фасад будинку 5-А (він пофарбований у червоний колір), робочі мили відра та бочки, а воду з тією хімічною фарбою злили у каналізацію. Вона виведена для дощових стоків і потрапила в озеро, – зазначив посадовець.

Інспекція з благоустрою склала протокол за статею 152 на відповідальні особи за здійснення ремонту. Їх зобов’яжуть сплатити штраф на суму від 850 до 1700 гривень, – пише “Шальта”.

Вони сказали, що не знали про вихід цієї води в озеро, та відповідальності їх це не позбавляє. Наша інспекція їх штрафує саме за забруднення води у червоний колір. Це беззаперечний факт. Та чи саме від цього померли ті рибини, чи від чогось іншого – вже прерогатива інших служб, – додав він.

Для того, аби дізнатися причини смерті риби в озері, проби води взяла екологічна служба та КП «Чернівціводоканал». Якщо проби підтвердять хімічний вплив фарби на рибу – працівників можуть притягнути до кримінальної відповідальності, а справу передати до суду. Результати проб води будуть відомі за декілька днів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.