Путін простягнув руку Україні, “тягнеться до горла”: Цимбалюк пояснив план Кремля

Держсекретаря США Майка Помпео розкритикували за заклик до Володимиру Путіну простягнути руку нової влади України

Про це у своєму особистому відеоблозі розповів журналіст Роман Цимбалюк.
Він нагадав, що Володимир Путін вже п’ять років не забирає своїх рук від українських територій, і протягує їх виключно для окупації нових регіонів.

Цимбалюк також зазначив, що якщо українці хочуть залишитися жити на цій планеті, то вони не мають права себе обманювати щодо країни-агресора.
“Помпео пропонує Росії простягнути руку новому керівництву України. Але справа в тому, що ця рука, російська рука, рука Кремля, рука Путіна давно тягнеться до горла керівництва України і України як держави в цілому. І розраховувати, що в цій руці або руках з автоматами, які грають мелодію “ввічливих людей” з’явиться щось інше, напевно, це називається обманювати себе. А ми, якщо хочемо залишитися на цій планеті, не маємо права дозволити себе обдурити”, – пояснив свою точку зору журналіст.

Він стверджує, що насамперед Україна повинна виходити з того, що Росія – дуже сильна держава, яка, декларуючи себе “братнім” народом, застосовує виключно силові рішення по відношенню нашій країні.

Принаймні, як вважає Роман Цимбалюк, саме таку тактику – економічного і військового диктату – протягом останніх п’яти років застосовував Володимир Путін по відношенню до сусідньої Україні.

“Триває приднестровизация, створення аналогів Південної Осетії і Абхазії. Але в нашому випадку буде окрема сумна історія. Буде власний сценарій. Якщо порівнювати з конфліктами на пострадянському просторі, то, швидше за все, щось буде схоже на Нагірний Карабах, де постійно вже багато-багато років закопані танки на позиціях, заряджені і заправлені. І, до речі, про руку, яку Росія повинна протягнути керівництву України. Вони це зробили. Навіть за останніми зведеннями – один загиблий і двоє поранених”, – резюмував Цимбалюк у своєму відеоблозі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.