Вчені перелякані катастрофою, що наближається: «Вперше в історії людства»

Вчені повідомили про серйозну загрозу, яка може привести до глобальної катастрофи

Це не на жарт стурбувало учених глобальне потепління, яке загрожує Землі.
Про це заявив вчений Ерік Холтаус на своїй сторінці в Twitter.

“Вперше в історії людства атмосфера Землі наповнена вуглекислим газом більш ніж на 415 частин на мільйон. Такого високого рівня не було протягом останніх 10 тисяч років”, – йдеться в повідомленні.
Це явище спостерігається, незважаючи на те, що екологи всього світу б’ють на сполох. І рівень вуглекислого газу в атмосфері Землі неухильно збільшується. На даний момент рівень CO2 в атмосфері Землі показує найвищі показники за всю історію людства.

Нещодавно було проведено дослідження, що показало, як глобальне потепління змінює життя в Україні. Результати виявилися жахливими. Як прогнозують експерти, ще до кінця 21-го століття в країні зникне «кліматична зима». Вона передбачає, що середньодобова температура опускається нижче нуля. Через пару десятків років заморозки припиняться на півдні України. За словами дослідників, якщо стовпчики термометрів і будуть опускатися нижче нуля, то вкрай рідко і на короткий час.

Ми також розповідали, що журналісти показали, як зміниться карта світу після того, як на планеті розтануть всі льодовики. Вода практично повністю покриє невеликі країни Північної Європи – Данію, Естонію, Нідерланди. Середземноморські країни постраждають менше.
Що стосується України, то в абсолютних показниках вона втратить найбільше суші в порівнянні з іншими європейськими країнами.

азовское море

Вчені назвали дату, коли розтануть льодовики. «Переломний момент льодовики вже пройшли в 1997 році. Цього 20 років ніхто не помічав. Вважалося, що лід тане повільніше», – стривожені дослідники.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.