“Народний фронт” виходить з коаліції: розпуск Ради заблоковано

Депутати з фракції “Народний фронт” проголосували за рішення одноголосно

В Україні точаться розмови щодо розпуску парламенту після інавгурації Володимира Зеленського. Однак, якщо у ВР оголосять про відсутність коаліції, то парламент матиме 30 днів на створення нової. У свою чергу фракція “Народного фронту” вже прийняла рішення про вихід з коаліції.

Про це завив лідер фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту.

“Ми заявляємо про вихід з чинної коаліції, припинення її діяльності 17 травня 2019 року і про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним. Згідно з Конституцією України протягом 30 днів буде формуватися нова коаліція”, – сказав Бурбак.

Відповідне рішення прийняли на засіданні фракції. “Народний фронт” провів засідання за участі Арсенія Яценюка За рішення про вихід з коаліції проголосували одноголосно.

Таким чином голова Верховної Ради Андрій Парубій повинен оголосити про запуск 30 днів для створення нової коаліції. Тобто новий президент впродовж 30 днів не зможе розпустити парламент на підставі відсутності коаліції.

Однак крім членів фракцій коаліції туди ще хтось може входити. Наприклад, мажоритарники. Цей пункт свого часу роз’яснював Конституційний суд. Відповідно, факт створення коаліції є. А факту її розпаду немає. Зазначимо, швидше за все в коаліції немає 226 осіб. Але це ніде не зафіксовано. Щоб зафіксувати факт розпаду потрібно оголошення про це глави парламенту.

Раніше радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розкрив плани слуги народу щодо парламенту після інаугурації, яка відбудеться вже в понеділок, 20 травня. За словами Разумкова, новообраний президент буде ініціювати розпуск Верховної Ради.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.