Суд відкрив справу щодо заборони виїзду з України Порошенку, Гройсману, Парубію

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив справу щодо заборони виїзду з України 180 топ-чиновникам.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Серед людей, яким можуть заборонити виїзд з України, — президент Петро Порошенко, спікер парламенту Андрій Парубій, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Також у переліку понад 50 народних депутатів від БПП, більш ніж 40 членів уряду, судді Верховного Суду і члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Їхніх імен прес-служба суду не наводить.

Судовий позов адресований Національній поліції, Службі безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби.

Позивач просить суд заборонити топ-чиновникам виїжджати з країни після президентських виборів та виборів до Верховної Ради.

Також у позові вимагається визнати протиправною бездіяльність Нацполіції і СБУ.

Позивач вважає, що бездіяльність відомств призвела до організованої злочинності серед осіб, які обіймають політичні посади і могли вчиняти корупційні злочини.

Суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом журналіста Олександра Дубінського, який просить суд заборонити високопосадовцям і політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів.

Окружний суд міста Києва отримав позов від народного депутата Євгена Дейдея до СБУ й адміністрації Державної прикордонної служби з вимогою заборонити колишньому першому заступнику голови РНБО Олегу Гладковському виїжджати за кордон на постійне місце проживання.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.