Порошенко підписав указ про запуск в Україні мобільного зв’язку 5G

Про це глава держави заявив сьогодні, у всесвітній день радіозв’язку.


“Розуміючи, що зв’язок 5-го покоління в 2020 році запрацює в більшості країн Євросоюзу, вже зараз він працює в Сполучених Штатах і Китаї, ми не збираємося пасти задніх. І сьогодні я хочу підписати указ, яким чітко визначити графік, який дозволить нам запустити зв’язок 5-го покоління в 2020 році. Це і план виведення частот, скоординована з урядом робота, необхідні законодавчі ініціативи Верховної Ради”, – сказав президент.

Порошенко зазначив, що це забезпечить користувачів в Україні сервісом нового рівня.

“Це інтерактивне телебачення, Video on Demand, електронне урядування, підвищення якості менеджменту, це нова робота з привабливості IT-сектору в України”, – наголосив глава держави.

В свою чергу, присутній на підписанні перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів подякував Президенту за послідовну, відповідальну і прозору роботу в галузі IT. Він висловив переконання, що підписанням Указу Глава держави підтвердив той шлях, який починався кілька років тому.

“Пройшло всього чотири роки. «Цифра» стала незворотною. Цифрова економіка стала буденною і ми доходимо до програми сільського Інтернету і шкіл, і в цілому, які дозволяють на сьогоднішній день гарантувати якість послуг, обмін, швидкість інформації. Хочу сказати, що сьогодні ми маємо великий крок у майбутнє. Майбутнє росту економіки, майбутнє європейського розвитку нашої IT-індустрії”, – сказав перший віце-прем’єр-міністр.

Колишній заступник глави АПУ Дмитро Шимків також подякував Главі держави за системне стратегічне бачення і розуміння того, куди має рухатися країна, як розвиватися.

“Дуже небагато політиків розуміють, що таке високі технології. Ви підтримували високі технології з першого дня президентства, маючи досить складні умови в самій Адміністрації, складні умови на фронті – агресія, ми мали складні умови в економіці… І незважаючи на це ми впроваджували сучасні технології”, – сказав він.

За словами Шимківа саме завдяки Петру Порошенку та запровадженню за його підтримки конкурсів у 2016 році, Інтернет високої якості став доступний великій кількості населення.

“Громадяни отримали доступ до сучасних технологій. Я як людина дотична до цього, можу сказати, що без Вашої участі цього б не відбулося. Ми знаємо як Ви особисто просували високі технології в країні. І це повинно продовжитися, тому що країна повинна бути першою серед високих технологій”, – сказав Шимків.

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Олександр Животовський зазначив, що без безпосередньої уваги президента реалізації проектів не відбулося б. Він також подякував Уряду за співпрацю у впровадженні 3G і 4G зв’язку.

“Це приклад того, що для того, щоб робити великі речі потрібна кооперація між всіма гілками влади”, – сказав він.

“Я вважаю, що за останні п’ять років ми поставили досить високу планку і я вважаю, що країна за ці п’ять років вперше побачила, що радіочастотний спектр коштує великих грошей. Думаю, що вже ніколи не повернуться часи, коли частоти роздавалися якось незрозуміло. І як Ви сказали, 5G має відбутися наступного року, наразі з іншими країнами світу і щоб ніколи Україна не пасла задніх у розвитку нових технологій”, – додав він.

Президент подякував уряду та національному регулятору за ефективну та скоординовану роботу з підготовки запровадження зв’язку 5-го покоління в Україні.

Глава держави наголосив на важливості запровадження новітньої інформаційної технології — стандарту зв’язку 5G для сільської та телемедицини, розвитку нової української школи та інтерактивного навчання, доступу до найкращих практик світової освіти, можливості забезпечувати безпеку людей та розвитку нових ЗМІ. При цьому він зазначив, що український ІТ-сектор з запуском цього зв’язку отримає величезні перспективи для зростання.

“Стандарт 5G — нові можливості для людей, для ІТ-сектору, для Уряду, нові надходження до бюджету, нові інвестиції в Україну. Саме головне – Україна вже точно не пасе задніх. І це головна зміна, яка відбулася за останні п’ять років. Україна є серед лідерів. І ми маємо зробити усе необхідне, щоб у 2020 році в Україні стандарт 5G працював” – сказав глава держави.

“Я вірю Україна досягне цього. Я вітаю те, що було зроблено за п’ять років і дякую кожному, хто долучився до цього, хто вірив, хто працював на перемогу, -підсумував президент.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.