Парубій, Гройсман та Порошенко: Суд планує заборонити виїзд за кордон всій команді Президента

У переліку також є голова правління НАК “Нафтогаз України”, судді Верховного Суду і члени Вищої кваліфікаційної комісії.

Заборонити топ-чиновникам країни виїздити за кордон після президентських та парламентських виборів хоче Окружний адміністративний суд Києва. В установі зареєстрували відповідне провадження. Повідомляє прес-служба суду. У переліку вказані імена 180 високопосадовців.

Це, зокрема, чинний Президент Петро Порошенко, спікер парламенту Андрій Парубій, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та ще більше півсотні нардепів від президентської фракції й понад 40 членів Уряду.

У переліку є й голова правління НАК “Нафтогаз України”, а також судді Верховного Суду і члени Вищої кваліфікаційної комісії.

“Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та непротидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади і які, на думку позивача, могли вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності цими особами”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше суд відкрив провадження у справі за позовом Олександра Дубінського, який також просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.