Заборонити в’їзд українцям до ЄС! Власникам “паспортів Путіна” грозить серйозне покарання

В ЄС розглядають можливість заборонити в’їзд на свою територію для громадян України, які отримали паспорт Російської Федерації за спрощеною процедурою.

Про це повідомив брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

За його словами, посли ЄС обговорили питання видачі російських паспортів для громадян на Сході України.

“Вони доручили Комісії вивчити можливість заборони на в’їзд в ЄС громадянам з цими паспортами”, – повідомив журналіст в своєму Twitter.

Також посли обговорили можливість впровадження європейських санкцій у зв’язку з російською паспортизацією. Втім, за даними кореспондента, поки тільки сім країн Євросоюзу підтримують такі санкції.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні після засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС у Брюсселі заявила, що Євросоюз у найближчі тижні продовжить вивчати можливість введення санкцій проти РФ через видачу паспортів жителям окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

“Я впевнена, що будуть наступні кроки по цій проблемі протягом наступних тижнів”, – заявила вона.
За її словами, це питання в понеділок обговорювали не лише з представниками “Східного партнерства”, але й на початку засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Згідно з указом, право на отримання російського громадянства за спрощеним порядком мають особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Розгляд заяв про прийняття до громадянства зазначених осіб “здійснюється в термін, що не перевищує трьох місяців” з дня подання заяви та необхідного переліку документів. Указ набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Також варто додати, що Україна засудила рішення російського президента і заявила, що вживе заходів.

Так, 8 травня стало відомо, що Кабінет міністрів вирішив визнати недійсними російські паспорти, видані українцям у двох пунктах видачі паспортів в Ростовській області.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.