Релігійний бунт: у Чернівцях представники Московського патріархату пікетують ОДА. Будівлю замінували

Релігійний бунт: у Чернівцях представники Московського патріархату пікетують ОДА. Будівлю замінували

18 травня віряни Української Православної Церкви Московського патріархату заявили про початок цілодобового стояння під стінами Чернівецької обласної державної адміністрації через церковний конфлікт у селі Товтри Заставнівського району. Увесь цей час віряни безперервно проводили службу.

Люди стверджують, що представники релігійної громади Православної Церкви України незаконно посіли їхній храм та вимагають його повернення до громади Української Православної Церкви Московського патріархату.

Сьогодні під облдержадміністрацією зібралися віряни з різних районів області. На місце приїхали отці інших храмів, так підтримувати релігійну громаду приїхав Мелетій, митрополит Чернівецький та Буковинський. Наразі верхівка духовенства перебуває на зустрічі із Михайлом Павлюком.

За інформацією правоохоронців, на місці зібралися понад тисячу вірян

До поліції надійшло повідомлення про небезпечний предмет поблизу приміщення Чернівецької ОДА. На місце прибули вибухотехніки. Як повідомляє кореспондент promin.cv.ua з місця події, наразі усіх присутніх з приміщення виводять на вулицю.

З ранку під стінами ОДА представники релігійної громади Православної Церкви Московського патріархату влаштували масове богослужіння.

На час повідомлення про замінування верхівка релігійної спільноти перебувала на зустрічі із в.о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.