Кабмін приховав від народу фатальне рішення, у Зеленського оголосили сенсацію: “чекаємо указу президента для…”

Команда президента Володимира Зеленського викрила махінації українського уряду

22 травня представник глави держави Андрій Греус вперше відвідав засідання Кабінету міністрів. На своїй сторінці в Facebook він розповів про порушення, які помітив в діях чиновників.
За словами Андрія Греус, члени Кабміну розглянули важливий пакет урядових рішень в сфері енергетики. Серед документів виявилося і три Постанови, що стосуються введення нового ринку електроенергії. Але деякі питання чиновники вирішили таємно:

“На жаль, це було трохи дивне засідання Кабінету Міністрів, коли одним пакетом були проголосовані рішення, які не були в Порядку денному і навіть не були озвучені вголос. Деякі рішення, які як потім виявилося, були прийняті, навіть не були в переліку питань, які розглядалися (і це зафіксовано)“, – заявив представник президента.
Він додав, що через закритого формату не зміг виступити на засіданні Кабінету Міністрів. Разом з тим Андрій Греус повідомляє про те, що деякі рішення “містять дискримінаційні норми, які ставлять державні компанії в гірші умови, а приватні енергетичні компанії отримують привілейоване становище”. Він підкреслив, що подібні рішення поспішно приймалися до заборони Антимонопольного комітету.

Крім того, на багато рішень поскаржилися в іноземних компаніях, які планували інвестувати в генеруючі потужності в Україні. Зокрема, представники організацій помітили, що нові правила обмежують конкуренцію на підтримку локальних постачальників. Таким чином, Кабмін завадив економіці отримати важливі інвестиції і демонополізувати ринок електроенергії є важливим, як для залучення іноземних інвестицій.

“Думаю, це не найкраща практика, коли Уряд так впроваджує новий ринок електричної енергії. Вважаю, такі важливі рішення повинні пройти повноцінне професійне публічне обговорення. На мою думку, краще в цій ситуації було б, якби на наступне засідання Уряду був повторно винесений такі складні дискусійні питання для повноцінного розгляду та прозорого прийняття рішення“, – резюмував Андрій Греус.

Користувачі соціальної мережі обурилися скритністю уряду. Українців не влаштовує, що чиновники домовляються про прийняття ключових рішень до засідання:

“Така практика мабуть і ВР, голосували за одне – вийшло зовсім інше або трeтьe”; “Вони звикли сприймати те рішення Які їм кажуть-прийняти (зверху) ось так у нас Ахметов і став олігарх!”; “Наскільки я знаю, не вносити питання до порядку денного і пакетом голосувати це досить стандартна процедура протягування потрібних рішень в КМУ.«Чужі тут не ходять»”; “Проблема в тому, що все приймається до засідання На засіданні – це для людей!”.

Багато коментаторів закликали Андрія Греус і Володимира Зеленського активно боротися зі свавіллям міністрів. Адже президент має право скасовувати постанови Кабміну:

“Ну так і прапор Вам в руки. Скасовуємо рішення указом Президента як порушують Конституцію з одночасною подачею Указу в Конституційний суд”; “Герусу варто негайно запропонувати президенту Призупинити такі протизаконні і йдуть в розріз з інтересами країни рішення Кабміну Гройсмана. Проста констатація факту прийняття втемну рішень Кабмін вже не проканает! Чекаємо указу президента про скасування озвучені Герус – представником президента в Кабміні рішень втемну Кабмін”; “Відзначити через суд, як це роблять Облгази”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.