“Бандера виявився німцем”, а Зеленський розлютив росіян Сікорським

130 років тому в Києві народився знаменитий авіаконструктор.


Президент України підкреслив українське походження видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського, чим дуже розгнівав росіян. Про це повідомляє «Оглядач».

Він нагадав про ювілей — 130 років тому в Києві народився Сікорський.

«Рівно 130 років тому в Києві народився «вертолітний батько» — знаменитий українець Ігор Сікорський. Він є блискучим прикладом інноватора. Упевнений, що Сікорський завжди буде надихати нових українських винахідників не лише у «Київській політехніці», яка носить його ім’я, але і по всій Україні, яка щорічно збагачує світ новими талантами», — написав він у Facebook.

Цей пост викликав широкий резонанс у Росії. Багато ЗМІ уквітчали новини заголовками «Авіаконструктора Сікорського записали в українці», «Зеленський назвав авіаконструктора Сікорського «знаменитим українцем».

Також в Мережі з’явилося безліч гнівних коментарів із цього приводу: «Це нібито відповідь б*ндерлогів про те, чим вони можуть пишається… І починають пригадувати тих, хто народився у Царській Росії і СРСР… Бо крім цього, пишатися виявилося нічим, їхній улюблений «визволитель» Бандера і той виявився німцем», «Українська княгиня Ольга, хрещення України князем Володимиром, викопане Чорне море — чи не занадто квапливо Україна намагається вкрасти російську історію?», «І так і ні — жив і працював у Києві, потім — у США. Це, мабуть, наш спільний авіаконструктор. Якщо б не втік, міг би постраждати, а жив би у наш час — то взагалі не став би ніким, бо наша молодь в Росії ніяк не затребувана, лише як офіціанти або бойовики. Один шлях — втекти».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.