«Де ти її дів?» – «Я її в печі спалив»: мати вбитої 5-річної дівчинки виступила в суді

41-річній мешканці Житомирщини Олені Клусенко, яку разом з її співмешканцем підозрюють у вбивстві п’ятирічної доньки, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. На суді жінка виступила з промовою та розповіла свою версію подій, утім жодної сльози так і не проронила.


Рішення виніс Корольовський районний суд Житомира, повідомляє «Житомир.інфо».

Прокурор Людмила Кучер вимагала найбільш жорсткого запобіжного заходу з усіх можливих – тримання під вартою без права внесення застави. Зачитуючи матеріали справи, вона не могла стримати сліз і плакала відкрито, чого не скажеш про підозрювану. Біологічна матір вбитої п’ятирічної Даринки, розповідаючи свою версію подій, намагалася заплакати, утім так і не зробила цього.

«Я не скоювала цей злочин разом з ним (батько Даші підозрюється у її вбивстві. – Прим. «КРАПКИ»), і вона не була без свідомості (вбита Даша. – Прим. «КРАПКИ»). Він її стукнув, вона впала. Потім вона сховалася під ліжком, він ще за нею пішов і підпихнув її. Я їй кажу: «Дашенька, мовчи тихенько», бо він п’яний був. «Мовчи тихенько, донечко. Він зараз засне, і ти підеш спати». Це було приблизно о дев’ятій – о пів на десяту. Він заснув, і я її забрала – вона сама вилізла, сама пішла на ліжечко лягла. Я її пледом вкрила.

Вона сказала, що болить голова, на лобі. Синяк виліз, де він її вдарив. І вона сказала: «Я буду спати». Я її поклала спати, вкрила. А вранці встала… Якби ми швидку раніше викликали, але вже було пізно.

Я його покликала, кажу: «Що ти наробив? Давай або швидку викликай, або поліцію, давай щось робити». А він мені сказав: «Сиди вдома, я сам справлюся!» І він забрав її і вийшов. Потім я його запитала: «Де ти її дів?», а він сказав: «Я її в печі спалив». І все! Він мені сказав, щоб я не виходила з дому. Я просто не сказала нікому, в цьому моя вина», – сказала жінка в залі суду.

Крім того, поза увагою судді не залишились й активісти, які сприяли тому, щоб Дашу повернули з прийомної родини в біологічну.

«Це не ініціатива батьків – скоріше громадських активістів. Були адвокати на громадських засадах, звертались із позовами. Вони вже знали, що дитина – інвалід, отримує пенсію. Зрозумівши, що це легкі гроші, підключилася громадськість, і таким чином вони повернули дівчинку. За рахунок цих пенсій та соціальних виплат фактично вони існували останній час», – пояснила прокурор.

Зазначимо: генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook, що прокуратура вже відкрила провадження за фактом службової недбалості працівників РДА та ОТГ.

Запобіжний захід 50-річному Павлу Макарчуку, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві власної доньки, обиратимуть сьогодні, 30 травня.

Нагадаємо, що 41-річну мешканку Житомирщини, матір пʼятьох дітей (батьківських прав на двох старших її позбавили), і її 50-річного співмешканця підозрюють у вбивстві їхньої єдиної доньки – п’ятирічної Даші. Згідно з матеріалами справи батько вдарив доньку, після чого вона втратила свідомість і наступного дня померла. Чоловік спалив її тіло в печі, а кістки викинув у річку.

«Батькам» вдавалося майже рік приховувати злочин (дівчинки не стало ще в серпні 2018 року). Зазначимо, що 12 квітня 2018 року за рішенням суду Дашу вилучили з будинку сімейного типу, де вона мешкала майже три роки, і всупереч її волі віддали біологічній матері. Місцеві активісти влаштували пікет і заявили: мають інформація про те, що в сімейному дитбудинку дівчинку зґвалтували. У поліції повідомили, що наруги над дитиною не було.

На позачерговому засіданні 28 травня члени виконкому підтримали пропозицію щодо покарання «активістів» і суддів, дії яких призвели до смерті п’ятирічної Даринки.

Затриманому подружжю за вбивство рідної доньки загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.