Італійська казка для Світлани закінчилася. Повернувшись із заробітків, на порозі власного будинку побачила незнайому привабливу жінку

Італійська казка для Світлани закінчилася. Повернувшись із заробітків, на порозі власного будинку побачила незнайому привабливу жінку.

У Світлани підростало дві дочки. З роботою не ладилося, чоловік намагався з останніх сил зводити кінці з кінцями – нічого не виходило. Світла прийняла рішення, про яке через п’ять років пошкoдувала. Вона вирішила їхати на заробітки.

Для реалізації свого плану вона вибрала Італію. У сонячній країні у неї вже багато років проживала родичка. Марія навіть підшукала місце для своєї троюрідною сестри.

Серце Світлани було на місці. А раптом господарі будуть ображати свою прислугу? Що тоді? Але побоювання Свєти не виправдалися. Вона потрапила в інтелігентну і добру сім’ю, яка всіляко допомагала і підтримувала свою служницю. Платили вони дуже пристойно і своєчасно. Єдиною умовою було завжди бути на місці і не розголошувати того, що відбувається в будинку.

Світла кріпилася і старанно виконувала свої обов’язки. За цілий день вона так втомлювалася, що падала в своїй кімнатці на диван і засинала. Найскладніше було тоді, коли у господині наpодилася третя дитина. Але Свєта своєю добротою так зачарувала всіх малюків, що вони ходили за нею один за одним.

Так вона з домробітниці періодично перетворювалася в няню.

Її праця щедро оплачувалася. Всі гроші Світлана пересилала додому. Вона допомогла дочкам закінчити школу і вступити до університету, купила старшій Жені квартиру на весілля і капітально відремонтувала її з чоловіком будинок.

Потім вона допомогла чоловікові придбати машину і трактор. І все продовжувала наймитувати. Час минав, а список «необхідностей» тільки збільшувався.

Але якось раз до Свєти зателефонувала молодша дочка і сказала, що виходить заміж. Жінка зрозуміла, що пора відвідати рідну країну і випросила у господині відпустку на кілька місяців. Вирішила нікому нічого не повідомляти, а зробити сюрприз.

Дорога тяглася просто як нескінченність. Їхала найдешевшим автобусом, щоб заощадити. Нарешті остання пересадка і за вікном таксі з’явилися рідні пейзажі. Світлана підійшла до свого будинку. Який він став гарний! Дах перекритий, палісадник засаджений квітами.

– От дівчатка молодці! – подумала Світлана і відкрила хвіртку. На порозі раптом з’явилася гарна жінка, значно молодше Світлани. Вона стояла в одному грайливому халатику і запитально дивилася на приїжджих.

– А ви до кого? – здивовано запитала вона.

– Я тут живу! – одними губами відповіла Світлана.

– Але ж це будинок мого цивільного чоловіка! – здивовано відповіла незнайомка. У дверях з’явився чоловік Світлани.

– Світланко, я тобі зараз все поясню. – почав він. Але Світлана його вже не чула. Перед очима все попливло, і вона втpатила свідомість. Прокинулась вона від того, що незнайомка сунула їй під ніс нашaтир. Чоловік просто втік, терміново виїхавши на своїй машині до доньки в місто.

– Ти пробач мене. Не знала я, що ти взагалі існуєш. Я зараз свої речі зберу і поїду. Подумаю, як з тим козлом поступити. – зітхнула незнайомка.

– Я не можу залишатися в цьому будинку. Мене зрадили всі. Не тільки чоловік, але і дочки.

Світлана йшла вся в сльoзах по вулиці, обвішана баулами з подарунками. Вона поспішала в будинок своєї старої матері. Італійська казка закінчилася.

Почалися суворі будні. Як виявилося, вже півтора року у її чоловіка була нова «дружина», а Світлану всі просто викреслили зі свого життя. Від неї чекали тільки щомісячних переказів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.