Окупанти обстріляли будинки мирних жителів на Донбасі

Незаконні збройні формування обстріляли будинки мирних мешканців у населеному пункті Веселе Донецької області.

Про це повідомили у прес-центрі штабу ООС.

“Так, 31 травня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ бачили, що були знищені північна та східна сторони азбестового даху гаражу на подвір’ї одноповерхового будинку по провулку Вільному, 49 у населеному пункті Веселе Донецької області”, – йдеться в повідомленні.

Представники СММ побачили пошкодження шириною 15 см і глибиною 1 см та сліди горіння на північній стороні фасаду гаража. Також вирву діаметром близько 15 см у бетонній веранді біля гаража та залишки снаряда, зокрема мідні проводи наведення.

“За оцінкою команди Місії, зазначені пошкодження виникли недавно, внаслідок розриву ракети протитанкового ракетного комплексу (9М113 “Конкурс”), випущеної з західного напрямку. Спостерігачі бачили літнього чоловіка із бинтовими пов’язками на лівій нозі, лівій руці та спині; він відрекомендувався мешканцем зазначеного будинку. За його словами, поранень він зазнав увечері 30 травня внаслідок вибуху, що стався на подвір’ї його будинку”, – повідомили у СЦКК.

У Центрі зазначили, що, проаналізувавши профіль рельєфу місцевості між позиціями Збройних Сил України та пошкодженою господарською спорудою, можливо зробити висновок про причетність до злочину збройних формувань Російської Федерації.

Нагадаємо, що бойовики обстріляли бійців ЗСУ поблизу Павлополя, Авдіївки та Верхньоторецького.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.