РНБО не помогло: українське місто на межі катастрофи

Шахтарі б’ють на сполох – на складах ПАТ Львівська вугільна компанія залишаються тисячі тон вугілля, на складах ДП – десятки тисяч тон. В літній період це становить неймовірну небезпеку.


Вугілля має властивіть самонагріватись та самозайматись. 7000 тонн концентрату на збагачувальній фабриці та понад 70 000 тонн на аварійних складах шахт – уявіть, який може бути феєрверк. До того ж, “видалення вугілля, яке горить, та його гасіння вимагають максимальної обережності (розвантаження грейферів або ковшів проводиться на мінімальній висоті, не дозволяється виймати вугілля, яке горить, при сильному вітрі тощо), тому що частинки вугілля можуть бути причиною масового розповсюдження осередків поверхневого горіння на штабелі і виникнення пожеж за межами складів”. Це я зараз наказ мінекономрозвитку цитую.

Тобто, в Кабміні знають, що ситуація доходить до критичної. Але нічого не роблять. Бо ж навіть якщо в середу міністри “зроблять перекидку” на зарплати гірникам, питань із відвантаженням це не вирішує. Комерційна блокада ДП може стати ще й екологічним лихом.

Тож питання вугільників перестають бути суто шахтарськими і тягнуть на регіональний масштаб. Чи дасть на це відповідь Кабмін, РНБО, а чи просто обійдуться частковою вибірковою оплатою праці – побачимо вже у середу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.