Ціну на газ буде знижено! Рішуча заява Кабміну

Кабінет міністрів України в середу, 5 червня, затвердить рішення, яким зобов’яже НАК “Нафтогаз України” знизити ціну на газ для населення. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

На його думку, “Нафтогаз” встановив для населення на червень ціни на газ, що перевищують рівень ринкових цін. “Тому ми розробили ще один нормативний документ, який не дасть “Нафтогазу” зловживати своїм монопольним становищем… газ повинен коштувати в червні близько 8 тис. Грн, в липні – 7,7 тис. Грн, а не 8,8 тис. Грн. це сьогодні той коридор, який повністю відповідає ринковій ціні”, – сказав Гройсман.
Він також повідомив, що Кабмін прийме протокольне рішення щодо звернення до Антимонопольного комітету, Рахунковій палаті, Державній фіскальної службі, а також Державної аудиторської службі зі створення спільної групи з перевірки формування “Нафтогазом” ціни на газ.

Постанова КМУ №867 передбачало, що з 1 листопада 2018 року вартість природного газу для населення України становить 8550 грн за 1000 кубометрів. Згідно з меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом в рамках нової програми співпраці, ціна на газ для населення повинна була знову підвищитися з 1 травня 2019 року на 15%. Регулювання має бути скасовано до 1 травня 2020 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.