Зеленський вибухнув раптовою заявою про Росію: “Свиноферма вже верещить”

Президент України Володимир Зеленський привернув до себе увагу новою заявою

Журналіст та головний редактор одеського видання «Таймер» Юрій Ткачов розповів про зміну риторики стосовно Донбасу з боку нової влади, передає Страна.ua

Він зазначив, що Зеленський, реагуючи на загострення на лінії фронту заявив, що, мовляв, це «Росія втрачає контроль над своїми найманцями».

««Свиноферма з цього приводу вже верещить, що називати військових ДНР і ЛНР інакше як “російськими військами” – зрада. Зрозуміло, що обидва терміни – брехня. Але термін, використаний Зеленським, все-таки вже менш маніпулятивний. Загальновідомо (всім, включаючи свиноферму), що приблизно 95% військовослужбовців армій ДНР і ЛНР – жителі Донбасу і громадяни (колишні) України. І хоча ми розуміємо, що збройні сили ДНР і ЛНР знаходяться під жорстким контролем Росії, їх ну ніяк не можна називати «російськими військами» – з тим же успіхом ВСУ можна назвати «американськими військами», але ми ж цього не робимо»», – вважає Ткачов.

На його думку, до найбільш коректних термінів на кшталт «проросійські озброєні групи», «проросійські сепаратисти» і т.п., які, до речі, використовуються всюди, крім України та Росії, звичайно, Зеленському та його команді далеко.
До всього іншого, журналіст зауважив, що прес-секретар Зеленського сказала, що, українські військові іноді обстрілюють школи і лікарні. Без коригувальних вставок і брехні не обійшлося. Вона додала, що відбувається це лише тоді, коли зі шкіл і лікарень стріляють сепаратисти:

«Тоді як насправді, звичайно, ми можемо привести масу прикладів ситуацій, коли прилітало по школам і лікарням, де ніяких «бойовиків» не було й близько. Я, до речі, думаю, що більшість таких влучень не є навмисними і пояснюються якістю української артилерії, боєприпасів і рівнем підготовки артилеристів», – зазначив журналіст.
Він знайшов в таких заявах невеликий позитив. Так, на його думку, вже сам факт визнання того, що такі обстріли мають місце – великий прогрес в порівнянні з риторикою епохи Порошенко.

«Ще раз переконуюся: хоча Зеленський, звичайно, нам не бро, замінивши їм Порошенко, ми вчинили правильно», – підсумував Юрій Ткачов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.