ЕКС-ПРАВЛІННЯ “ПРИВАТБАНКУ” РІЗКО РОЗКРИТИКУВАЛО НАЦБАНК

На думку колишніх банкірів, від політики НБУ в першу чергу виграли банки з російським капіталом. Голова НБУ Валерія Гонтарева вела цілеспрямовану політику зі знищення “ПриватБанку”.

pryvat-bank-e1482075489884

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Дмитро Дубілет, колишній керівник IT-департаменту “Приватбанку”. За його словами, низка кроків Нацбанку призвела до проблем, а саме:

Дірка “148 млрд” утворилася не в результаті виведення грошей, а різкої і, як ми вважаємо, несправедливої зміни правил гри від НБУ;

Українські компанії погано обслуговують кредити, тому що в країні криза, а не тому, що вони з кимось пов’язані;

НБУ скасував міжнародні стандарти визначення пов’язаних осіб і почав відносити до пов’язаних осіб усіх підряд;

НБУ використовував рефінансування, видане “ПриватБанку” на покриття відтоку депозитів, як інструмент тиску; Держава ініціювала низку інформаційних атак, які призводили до паніки серед наших клієнтів.

“Головний постулат. Із приходом до влади, Гонтарева вела цілеспрямовану політику на знищення нашого банку”, – констатував Дубілет.

У статті виданню УП колишнє правління Приватбанку написало: “Звичайно, важливу роль зіграло особисте ставлення Гонтаревої до Ігоря Коломойського. Києвом ходять легенди про те, як сильно вона його ненавидить, і як вона давала зрозуміти, що готова на все, щоб зруйнувати його бізнес. Багато також часто посилаються на те, що МВФ, Світовий Банк та інші міжнародні організації привітали рішення про націоналізацію банку. Мовляв, це нібито вказує на те, що все справедливо. Це помилка. Всі ці організації звикли довіряти даним від центральних банків. Цілком очікувано, що, коли НБУ так відверто маніпулював цифрами, наші міжнародні партнери охоче погоджувалися на варіант націоналізації. Також зауважимо, що від цієї політики НБУ в першу чергу виграли банки з російським капіталом. Примітно, що з моменту початку війни проти Росії частка капіталу російських банків (включаючи “люксембурзьку” “Альфу”) збільшилася майже вдвічі. Якими б не були мотиви керівництва Нацбанку, своєї мети вони досягли”, – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...