На Львівщині в останню путь провели екіпаж вертольоту Мі-8, який зазнав авіакатастрофи

11 червня, на Львівщині попрощалися із офіцерами 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди» Збройних Сил України, які загинули внаслідок авіакатастрофи на межі Рівненської та Львівської областей під час виконання тренувального польоту.

Серед загиблих — командир бригади полковник Ігор Мазепа, льотчик-штурман старший лейтенант Владислав Попенко, бортовий авіаційний технік-інструктор капітан Василь Романюк, бортовий авіаційний технік старший лейтенант Павло Дацюк.

Провести авіаторів в останню путь на території військової частини зібралися тисячі людей: їхні рідні та близькі, увесь особовий склад військової частини, ветерани, духовенство, представники влади та громадськість Львівщині міста Броди.

— Це страшна безповоротна втрата для родин та дуже важка для Збройних Сил України. Важко усвідомлювати, що від нас ідуть найкращі офіцери-авіатори, внаслідок авіакатастрофи в українському небі над територією, де зберігається мир, під час тренувального польоту. Але ми продовжуватимемо підготовку екіпажів для виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил на сході України, щоб дати гідну відсіч російському агресору, — зазначив начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Ігор Яременко.

Він також додав, що полковник Ігор Мазепа був досвідченим льотчиком та підготовленим командиром і неодноразово брав участь в миротворчих місіях ООН, виконував надскладні завдання під час Антитерористичної операції.

— У 2014 році наш перший вертоліт, який був уражений ворожим реактивним снарядом, пілотував саме Ігор Мазепа. Тоді він зміг посадити палаючу машину і врятувати свій екіпаж. Упродовж 2014-2015 років екіпаж полковника Ігоря Мазепи врятував сотні життів поранених українських військовослужбовців під час евакуації з-під Зеленопілля, Савур Могили, Донецького аеропорту та безлічі інших гарячих місць українського Донбасу, — зауважив генерал-майор Ігор Яременко.

Пам’ять про загиблих військових льотчиків назавжди залишиться у наших серцях.

Вічна їм пам’ять…

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.