Знаменитого українського співака знайшли повішеним, це не самогубство: спливла правда

Судова експертиза встановила, що відомий український композитор Володимир Івасюк, тіло якого знайшли у лісі, не міг повіситися самотужки

Нагадаємо, 18 травня 1979 року тіло композитора Володимира Івасюка знайшли у військовій зоні Брюховецького лісу недалеко від Львова повішеним. Слідство висунуло єдину версію — самогубство внаслідок тривалого психічного розладу. Через два місяці справа була закрита прокуратурою за відсутністю складу злочину.

У травні 2019 року в тому ж лісі експерти провели слідчі експерименти, щоб визначити, чи міг фізично Володимир Івасюк вчинити самогубство. Про повідомив голова Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, передає УНН.

ивасюк

За словами Олександра Рувіна, експеримент поділили на три етапи: перший – визначити, чи міг Івасюк самотужки залізти на дерево, зав’язати ремінь від плаща і опинитися у зашморгу; друге – визначити, чи міг він зробити це з допомогою когось іншого, третє – яка саме допомога при цьому була необхідна.

Для проведення слідчого експерименту знайшли спортивно натреновану людину, яка за зовнішніми характеристиками відповідала Івасюку. Виявилося, що навіть фізично сильний чоловік, який підтягується на одній руці, не може самостій зав’язати пояс та залізти в петлю за тих умов.

ивасюк

Також було проведено слідчий експеримент з використанням підставок, драбин, стільців, яких на місці трагедії не знайшли.

“Ми провели декілька різних експериментів, які показали, що пан Івасюк один опинитися у цій петлі не міг. У нього були помічники – люди, які сприяли у цьому: щоб повіситися за допомогою драбини, додатково потрібно ще двоє осіб, без драбини чи підставки – мінімум троє. Ми це точно встановили, є результати експертизи, які ми передаємо у прокуратуру Львівської області для прийняття відповідних процесуальних рішень”, – підсумував Рувін.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.