Зеленський розповів, як збирається звільняти окуповані українські території

Зеленський виступає за посилення санкцій проти РФ з метою звільнення окупованих українських територій – Криму і окремих частин Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський виступає за посилення санкцій проти Російської Федерації з метою звільнення окупованих українських територій – Криму і окремих частин Донбасу.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю німецькому виданню BILD.

Зокрема, його запитали, що він робитиме у зв’язку з тим, що інколи порушується питання послаблення санкцій проти Росії. Зеленський зазначив, що перш за все необхідно нагадати причину запровадження санкцій тим особам, які висловлюються за зняття санкцій.

“Моя позиція чітка і проста. Санкції є єдиним важелем для звільнення окупованої території, відновлення нашої територіальної цілісності і суверенітету та повернення наших людей”, – наголосив Зеленський.

Також він додав, що санкції виступають дипломатичним інструментом із метою здобуття результату, зокрема режиму припинення вогню.

“Якщо цей інструмент не працює, тоді механізм має бути розширений”, – сказав президент України.

Він додав, що його мета – повернути мир в Україну, використовуючи дипломатичні засоби, а не популістичні.

“Дозвольте мені знову підкреслити, що ані суверенітет, ані територія, ані доля українського народу не стануть переговорною монетою у будь-якій мирній угоді”, – сказав Зеленський.

Крім того, президент вважає, що “санкції можна також посилити, якщо їхній вплив не є задовільним”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.