“Гарячі” церковні сутички: на Вінниччині постраждав священик ПЦУ

У неділю, 30 червня, знову було «гаряче» у Луці-Мелешківській під Вінницею: навколо місцевого храму не припиняються конфлікти.

Сьогодні швидка забрала настоятеля Віктора Чверкуна, а загалом поліція повідомила про трьох постраждалих, повідомляє ресурс naparise.com.

Отець Віктор Чверкун каже, що спочатку сам хотів зайти до церкви, яка, за його словами, наразі захоплена прибічниками Московського патріархату.

«У нас є всі документи на цей храм, він належить нашій громаді. Тому я хотів зайти, приложитися до ікон, але там уже стояли «тітушки», які захопили церкву, підкріплені «гастролерами». Почалася штовханина. Мене почали тягати за руки, порвали сухожилля, потім мене забрала швидка», – розповідає отець Віктор.

Відомо священику про ще одну постраждалу жінку: вона, каже, трималася рукою за хвіртку, по якій хтось із «канонічних тітушок» вдарив ногою – жінці перебили пальці.

«Я сам написав заяву до поліції, що я постраждав. Але порвані сухожилля – то дрібниці порівно з тим, що терплять наші хлопці на Сході. До церкви ми постійно будемо намагатися зайти, бо це храм нашої громади і наразі він захоплений», – наголошує Віктор Чверкун.

Крім того, священик розповів, що у приміщенні недільної школи, де також «осіли» прихильники Московського патріархату, поки під храмом тривала штовханина, знайшли 5-літрову «баклажку» самогонки. Її винесли на вулицю, щоб показати, чим «підтримують тонус» «охоронці» церкви та привселюдно вилили…

У Вінницькій єпархії УПЦ МП про самогонку наразі мовчать, але в повідомленні на сайті єпархії продовжують стверджувати, що нібито на їхніх віруючих напали провокатори… Спробу віруючих та священика ПЦУ увійти до свого ж храму єпархія МП називає «атакою»:

«Чоловіків спочатку валили на землю, а потім били ногами. Деяким захисникам храму були нанесені серйозні тілесні ушкодження, про що складено відповідні заяви до правоохоронних органів. Для допомоги постраждалим до місця конфлікту довелось викликати швидку допомогу. Масового побиття віруючих вдалось уникнути завдяки діям поліції, а також врівноваженості вірних УПЦ, які прийшли у храм на молитву, а не на бійку», – повідомляє Вінницька єпархія УПЦ Московського патріархату.

Хоча, судячи з розповідей мешканців Луки-Мелешківської, в тому числі постраждалих від рук прибічників МП, все так і було, але – з точністю до навпаки: якраз їх і били кремезні хлопці, серед яких впізнавали заїжджих вінничан, які час від часу курсують «проблемними» парафіями і чинять провокації.

У поліції підтверджують штовханину біля храму в Луці-Мелешківській і офіційно повідомляють про трьох постраждалих, які звернулися за медичною допомогою: це 61-річна пенсіонерка, 43 та 44-річні чоловіки.

«Потерпілі звернулись до поліції з заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень. Заяви зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Близько 14.00 учасники зібрання розійшлись. Працівники поліції цілодобово продовжують забезпечувати публічну безпеку та правопорядок біля храму», – йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Вінницької області.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.