“Керівництво табору ігнорували симптоми”: Масове отруєння дітей в Коблево

У Держпродспоживслужбі заявили, що 16 дітей госпіталізовані, в закладі вже проводиться розслідування причин спалаху інфекційного захворювання.

У дитячому таборі “Салют” в Коблевому масово отруїлися діти. Близько 40 дітлахів поскаржилися на однакові симптоми – нудота, запаморочення, висока температура. Вони проявилися ще 30 червня, однак у керівництві табору на це спочатку не звернули уваги.

За його словами, в ніч проти 1 липня дітям ніхто не надав першу допомогу, мовляв керівництво табору приховувало хворобу. Лише після скарг батьків на місце виїхали медики і оглянули дітей.

Водночас, відділ взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держпродспоживслужби у відповіді на запит ТСН.ua проінформував, що 1 липня зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Салют” в с. Коблево Березанського району Миколаївської області.

Головне управління служби в Миколаївській області отримало від керівника закладу повідомлення про факти звернення дітей до медичного працівника закладу з ознаками захворювання на кишкову інфекцію об 11:00. З метою недопущення розповсюдження захворювання було запропоновано організувати огляд дітей лікарем-інфекціоністом.

Станом на 16:30 понеділка лікарем інфекціоністом оглянуто 40 дітей. Із загальної кількості оглянутих виявлено 16 дітей із скаргами на погіршення самопочуття, блювання, субфебрильну температуру тіла. Цим дітям (16 осіб) встановлено попередній діагноз “Гострий гастроентероколіт середньої важкості”.

Постраждалі діти госпіталізовані до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні.

“З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху з обстеженням даного об’єкту та інспектуванням закладу щодо дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень. Проведення протиепідемічних заходів триває”, – підсумували у Держпродспоживслужбі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.