Як потрапити до мафії: правила найпотужнішої кримінальної організації світу ‘Ndrangheta

Згідно із міфом про трьох лицарів, в Італії з’явилися мафіозні родини Osso, Mastrosso і Carcagnosso. Воїни створили Омерту – кодекс мовчання і відправилися у різні частини країни. Mastrosso заснував неаполітанську Каморру, Osso дав життя сицилійцям, а Carcagnosso взяв під своє крило калабрійську ‘Ndranghet’у.

Південна частина Італії – Калабрія, де гірські хребти і масиви, які практично повністю покривають територію цього району, зробили його найбіднішим у країні. Людям тут робити нічого, а от для мафіозі – ідеальне місце для процвітання: навколо сама природа, яка прикриває їхні кримінальні справи.

У 19 столітті у Калабрії з’явилися перші зародки формування таємних організацій, чия секретність і підпільний спосіб життя зробили їх однією із найбільших кримінальних корпорацій у світі. Калабрійська ‘Ndrangheta – найжорстокіша і найбагатша мафія Італії. Мафія отримала свою назву із грецької мови. ‘Ndrangheta – означає самовідданість і доблесть, яку члени мафії зберігали із самого початку заснування і до сьогоднішніх днів.

Починаючи із 1900-х і до середини століття, про мафію ніхто не чув. Деколи журналісти писали, що затишні калабрійські вулиці охопили бійки, вимагання і ножові сутички. Ніхто навіть і уявити не міг, що у такому тихому регіоні, як Калабрія, де не було ні нормальної інфрастуктури, ні навіть примітивного бізнесу, міг оперувати кримінальний синдикат. Це й зіграло бандитам на руку – вони тихо займалися рекетом, замовними убивствами, підкупом політиків, правоохоронців і набирали людей, аби контролювати усі сфери життя калабрійців.

‘Ndrangheta завжди змагалася із урядом за контроль. І завжди вигравала, бо використовувала перевірені методи: гроші й насильство. Якщо виникали якісь проблеми, то набагато простіше було звернутися до боса мафії, а не до мера,
– розповів журналіст Джузеппе Бальдессарро.

Таємність стала козирем ‘Ndranghet’и. А зберегти її на початках вдалося завдяки частковій “чистокровності”. Рекрутинг був націлений на осіб, які були пов’язані із мафіозними сім’ями. Від синів очікувалось, що вони підуть стопами батьків – стануть членами ‘Ndranghet’и. Така схема практично завжди перешкоджала слідству. Коли копи затримували когось із членів мафії, вони не співпрацювали, бо видавати доводилося вже не просто “колег” по кримінальному бізнесу, а своїх же батьків.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.