Зеленський зустрівся з прем’єром Канади Трюдо: про що домовились політики (Фото, відео)

У Торонто пройшла зустріч українського президента Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Під час неї політики обговорили посилення антиросійських санкцій та домовились про постачання бронетехніки в Україну,

Так, до цього Володимир Зеленський вже провів низку зустрічей, зокрема, з очільницею МЗС Канади Христею Фріланд та представником МВФ Девідом Ліптоном Зеленський провів зустріч із представником МВФ і запросив делегацію до Києва: фото. Окрім того, глава держави зустрівся з українською діаспорою країни. Наразі ж триває зустріч Зеленського з Джастіном Трюдо, інформує прес-служба президента.

Канада справді є другом України. Вона підтвердила це реальними кроками з підтримки нашої країни у санкційній політиці проти агресії Росії, а також у збереженні суверенітету та захисті територіальної цілісності,
– наголосив Зеленський.

Він також зробив комплімент Джастіну Трюдо, назвавши його своїм натхненником. Так, Зеленський сказав, що прем’єр Канади надихнув його йти в політику.

Посилення санкцій та критика ПАРЄ
Трюдо сказав, що уряд Канади готовий розглянути розширення санкцій проти Росії. Канадський прем’єр наголосив, що країна “завжди робитиме це, оскільки Україна – її друг”.

На наше переконання, дуже важливо, щоб РФ дійсно продемонструвала позитивні дії. Ми й надалі твердо стоятимемо із Україною, у тому числі накладаючи санкції на російських посадовців,
– сказав він.

Окрім цього, він розкритикував рішення Ради Європи повернути РФ повноправне членство в організації.

“Ми були розчаровані поверненням Росії до Ради Європи, усупереч тому, що захоплені в Азові українські моряки не були повернуті”, – заявив канадський прем’єр.

Мир в Україні
На спільному брифінгу Зеленський сказав, що перше питання, яке він обговорив з Трюдо, було настання миру в Україні.

“Впевнений, що ми досягнемо реального прогресу тільки політико-дипломатичним шляхом. Врешті ми змусимо Росію зупинити ескалацію, забезпечити повне припинення вогню, розведення сил і звільнення всіх наших українських полонених”, – сказав Зеленський.

Також глава держави додав, що зацікавлений у поглибленні співпраці з Канадою у військовій сфері. Це стосується, зокрема, канадської військової тренувальної місії UNIFIER, яка буде діяти в Україні до 2022 року.

Окрім того, Трюдо і Зеленський мають невдовзі підписати угоду про постачання в Україну бронетехніки.

Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співробітництво в цій сфері,
– заявив Зеленський, однак нічого не деталізував.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.