Експерт розповів, чому Савченко включили до делегації ПАРЄ

Надію Савченко включили до складу української делегації ПАРЄ у винятковому форматі – не за квотою фракції “Батьківщина”, за списками якої її обрали народним депутатом, а окремою постановою Верховної Ради. Делегування Савченко в ПАРЄ було механізмом її визволення з російського ув’язнення.

763614

Таку думку сайту “24” висловив політичний експерт Володимир Цибулько, коментуючи мотиви виключення Надії Савченко зі складу української делегації ПАРЄ.

Ніхто не розраховував, що Надія Савченко стане професійним політиком і буде ефективним діячем у ПАРЄ. Оскільки вдалося її звільнити з російської в’язниці, то основне завдання цього делегування виконано. Це не відхід від демократичних принципів. Є певні правила делегування,
– зауважив політолог.

Володимир Цибулько зазначив, що у кожної парламентської фракції є своя квота щодо делегування своїх представників до ПАРЄ. Якщо у фракції “Батьківщина” є бажання, вона може Савченко делегувати за своєю квотою. Як приклад, за його словами, фракція “Опоблок” замінила свого представника в ПАРЄ Дмитра Шпенова на Вадима Новинського. Це теж прецедент, і його треба обговорювати – але це було зроблено в рамках квоти фракції.

Що стосується заяв і дій Надії Савченко, то, на переконання Володимира Цибулька, або народний депутат не розуміє наслідків, або вона маріонетка в чужих руках.

Нагадаємо, Надію Савченко виключили зі складу делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи. Їй одразу знайшли заміну.

20 грудня спікер Верховної Ради Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення народного депутата Надії Савченко з фракції “Батьківщина”. 23 грудня Савченко виключили з комітету з нацбезпеки і оборони.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...